Un Jutjat de Lleida ha condemnat un guàrdia civil a pagar una multa de 2.100 euros per assetjar sexualment una companya el 2017, a qui haurà d'indemnitzar amb 4.815 euros per dirigir-se a ella amb expressions "humiliants" de naturalesa sexual.

Segons la sentència, a què ha tingut accés Efe, l'acusat es va incorporar al Parada de Ponts el 25 de juny de 2017 com a guàrdia civil en pràctiques, on treballava també la víctima. La magistrada ha trobat provat que l'assetjament es va produir en el període que va entre finals de juny i la primera quinzena de juliol d'aquell any.

En aquest sentit, ha estat provat que l'agent, "mogut per l'ànim d'obtenir favors de naturalesa sexual", es va dirigir a la seva companya amb expressions "humiliants" tals com "a veure quan fem un trio amb la meva dona"; "sóc un llop al llit" o "demà et violaré".

Com a conseqüència, la víctima va estar de baixa laboral per trastorn ansiós-depressiu des del 14 de juliol de 2017 fins al 16 d'octubre del mateix any i va rebre tractament psicofarmacològic, sense seqüeles permanents.

Per tot això, la magistrada ha decidit condemnar l'agent per la comissió d'un delicte d'assetjament sexual, sense la concurrència de circumstàncies modificatives de la responsabilitat criminal