El jutge de l’Audiència Nacional, Alejandro Abascal, ha sol·licitat a la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE) un informe en relació a l’incident de la “bola fantasma” del sorteig del Gordo de Nadal.

D’aquesta manera, el magistrat segueix el criteri de la Fiscalia de l’Audiència Nacional que va sol·licitar una investigació judicial d’aquest cas. En la interlocutòria que s’ha fet pública aquest matí, el jutge demana a la SELAE un informe en relació a l’existència d’un protocol per aquests supòsits i, si és així, demana que se li enviï la gravació íntegra del sorteig.

El jutge sol·licita un informe sobre l'existència d'un protocol en aquest scasos i, si és així, una gravació completa

En la seva interlocutòria, el jutge Alejandro Abascal diu que accepta “la competència per conèixer els fets que han portat a la incoació de la present causa, relatius a la possible comissió d’un delicte de frau en el sorteig de la Loteria de Nadal del 22 de desembre de 2019”.

Recordem que la Fiscalia de l’Audiència Nacional va instar a què s’iniciés una investigació arran de la desena de denúncies presentades per la famosa “bola fantasma” del sorteig, la primera de les quals va ser la de Paco Reina, de la qual ens en fèiem ressò a ElCaso.cat el dia de Nadal.