França ha permès, per primer cop, desconnectar un pacient malalt que portava més de 10 anys en estat vegetatiu. Després d'una llarga guerra als tribunals, finalment, en Vincent Lambert, de 42 anys, ha estat desendollat de la màquina que el mantenia en vida artificialment. 

L'home va patir un accident de trànsit l'any 2008 i des d'aleshores estava en el mateix llit de l'hospital amb un dany cerebral irreversible. Lambert portava 10 anys alimentant-se i hidratant-se de manera artificial i no parlava ni responia a res. Els metges van confirmar que cap tractament tindria efecte i l'única solució era mantenir-lo en vida a través d'una màquina.

Una batalla familiar

Tot i els informes mèdics, els pares de Lambert volien seguir lluitant per mantenir el seu fill en vida perquè consideraven que desconnectar-lo "era un crim". Tanmateix, la seva dona i el seu fill defensaven que s'acabés amb la vida de l'home, ja que no hi havia possibilitat de millorar la seva qualitat de vida. 

La batalla als tribunals va començar l'any 2013 i s'ha allargat fins aquesta setmana. El Consell d'Estat francès ha decidit desendollar Lambert en considerar que no hi havia cap teràpia que permetés millorar la seva situació i ha donat, així, la raó a la seva esposa.