Una dona s'asseurà al banc dels acusats dilluns vinent després de cobrar la pensió del seu pare mort durant vint anys. La secció primera de l'Audiència de Huelva jutjarà la presumpta estafadora per defraudar a la seguretat social un total de més de 134.000 euros, des que el seu progenitor morís el 1996. La fiscalia demana per a l'acusada quatre anys i deu mesos de presó per un delicte de frau de prestacions, a més d'una multa de 300.000 euros i de tornar la quantitat defraudada.

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) va descobrir el presumpte frau en un control sobre pensionistes amb "dates de supervivència incoherents". Segons el Ministeri Públic, la dona va continuar rebent "amb perfecte coneixement" la quantitat corresponent a l'import de la pensió del seu pare, des que aquest morís el 17 de juny de 1996 fins a l'any 2016. La imputada no va comunicar la mort del seu progenitor ni a l'INSS ni a l'entitat bancària a la qual pertanyia el compte en el qual es dipositaven els diners.

Compres amb targeta

L'únic ingrés que s'efectuava en l'esmentat compte era l'abonament de la pensió de jubilació del seu pare, de manera que la fiscalia argumenta que era impossible que no fos coneixedora de la procedència il·lícita dels diners. A més, l'acusada va disposar de la quantitat acumulada en multitud d'ocasions, a través de reintegraments en caixers automàtics o bé a amb compres realitzades amb la targeta associada al compte assenyalat, targeta de la qual ella era l'única titular.

A més, la Fiscalia exposa que l'acusada va rebre el 30 de març del 2017 un document en el qual se li comunicava la corresponent reclamació administrativa relativa als fets suposadament esdevinguts i se l'informava que disposava d'un termini de 15 dies per efectuar l'ingrés de les pensions indegudament percebudes o per realitzar al·legacions, sense que l'acusada realitzés cap de les dues coses.