Una veïna del municipi asturià d'Avilés va decidir calar foc a l'edifici en el qual vivia per evitar que la comunitat del bloc la fes fora del seu habitatge. Els fets van tenir lloc durant la matinada de l'11 de gener del 2017, quan la dona va començar a cremar uns papers al replà del seu pis, a la primera planta de l'immoble. La ràpida actuació del president de la comunitat de propietaris va evitar que les flames poguessin propagar-se per la resta de l'edifici.

El cas arriba aquest dijous al Jutjat Penal número 1 d'Avilès gairebé un any i mig després de l'incident. La Fiscalia del Principat d'Astúries demana per a la veïna una condemna de dos anys per un delicte d'incendi i considera que el foc que va provocar va causar uns danys materials valorats en 4.658,50 euros en total.

Crits i amenaces

A la matinada de l'11 de gener del 2017, l'acusada va començar a cridar i a enfrontar-se amb els altres inquilins del bloc en el qual residia. La dona -que portava un temps tenint problemes amb la comunitat de veïns- assegurava que abans que la fessin fora de casa seva, ella anava a cremar l'edifici amb tots els residents dins. Sobre les 3,15 del matí, la imputada va agafar uns papers i va començar a cremar-los al replà del pis, arribant a provocar un petit incendi. El president de la comunitat es va adonar de seguida del foc i va procedir a apagar-lo ràpidament.

Malgrat que les flames van ser extingides gairebé immediatament pel màxim responsable de la comunitat, es calcula que l'incendi va provocar uns danys valorats en 4.658,50 euros en total. Aquesta quantitat va ser abonada per la companyia asseguradora, que ha decidit no personar-se com a acusació ni exercir cap tipus d'acció legals. El Ministeri Públic demana per a la dona una pena de dos anys de presó en considerar-la culpable d'un delicte d'incendi.