A. va morir el 22 de gener el 2017 als 89 anys. Aquesta àvia sense fills de Gijón va deixar en testament una herència de més de 75 mil euros que va dividir a parts iguals entre el seu nebot i un amic amb qui havia compartit els últims deu anys de la seva vida. Després de la seva mort, la família de la dona va comprovar que el company s'havia aprofitat de la relació d'amistat per aconseguir accés als comptes de la víctima i apropiar-se presumptament dels seus estalvis fins a pràcticament arruïnar-la. El cas arriba a judici aquest divendres i el fiscal demana sis anys de presó per a l'acusat.

La família de la dona va comprovar que el company s'havia aprofitat de la relació d'amistat per aconseguir accés als comptes de la víctima

Els fets van començar a produir-se el 2008, quan la víctima va obrir un compte en un banc de Gijón del qual era l'única titular. Gràcies a l'amistat que els unia, l'acusat va aconseguir que A. li firmés una autorització per poder accedir al compte. Segons el fiscal, l'estafador es va aprofitar d'aquesta circumstància per retirar petites quantitats de diners fins a deixar el compte a zero. Els imports havien de ser prou baixos com per no aixecar sospites i per assegurar-se que els familiars no descobrissin l'engany, l'amic va canviar el domicili que figurava en les dades de l'entitat bancària. D'aquesta manera, totes les cartes procedents del banc les rebia al despatx de l'assessoria en la que treballava. Entre 2012 i 2017, va retirar un total de 52.400 euros.

L'amic va extreure un total de 23.450 euros en efectiu a través de caixers automàtics

Durant deu anys, ni l'anciana ni els seus familiars no van sospitar que l'home pogués estar apropiant-se dels estalvis de la dona. Tal era el nivell de confiança que tenia la víctima amb l'acusat que també li va donar accés als dos comptes que tenia en un altre banc de Gijón. Entre el 20 de març i el 14 de desembre de 2016, l'amic va extreure un total de 23.450 euros en efectiu a través de caixers automàtics, que prèviament havia traspassat d'un compte a l'altre per camuflar el rastre.

Impunitat

Per a la fiscalia, el nivell d'impunitat amb què actuava l'acusat queda constatat amb l'última extracció que va realitzar per un import lleugerament superior als cinc mil euros, tan sols sis dies abans de la mort de la dona. L'home va falsificar la firma d'A. per poder treure els diners del compte mentre l'anciana es trobava ja immobilitzada al llit del seu domicili, just abans que fos ingressada en un centre hospitalari.

L'última extracció que va realitzar per un import lleugerament superior als cinc mil euros, tan sols sis dies abans de la mort de la dona

El cas arriba aquest divendres a l'Audiència Provincial d'Astúries i el fiscal demana per a l'acusat una pena de sis anys de presó pels delictes d'apropiació indeguda i falsedat i una multa superior als 6.000 euros. A més, l'home podria haver d'indemnitzar els hereus de la víctima amb 75.843,54€.