"Em va apunyalar mirant-me als ulls". Aquesta frase podria ser perfectament part del guió d'una pel·lícula de terror, però és part de la declaració que ha fet un noi de 35 anys aquest dimarts a la sala 8a de l'Audiència Provincial de Barcelona. Ho ha dit el Sergi, la víctima d'un home fora de si que va atacar diverses persones amb un ganivet durant la gravació d'un curt de terror en un restaurant abandonat a Polinyà, a tocar de Sabadell.

Va entrar al set de gravació i va apunyalar el tècnic de so

Aquest dimarts ha arrencat a l'Audiència Provincial el judici contra Manuel S.V., un home de 40 anys de nacionalitat espanyola, que el 8 de novembre del 2017 va ferir gairebé mortalment un altre home durant la gravació d'un curt de por. Està acusat d'un presumpte delicte d'homicidi en grau de temptativa i s'enfronta a una pena de 9 anys i 11 mesos de presó.

acusat pelicula terror banc

L'acusat, Manuel S.V., assegut al banc dels acusats. / Guillem RS

L'explicació que ha fet la víctima sembla realment el relat de la pel·lícula i no el que va passar just després d'apagar-se les càmeres. De ben segur que dona per a un nou film, però, per mala sort per al protagonista, el tècnic de so de l'equip artístic del film, va ser ben real.

"Va dir que era un homeless"

Segons ha explicat el Sergi davant la sala i sosté la fiscalia, Manuel S.V., sense conèixer de res les persones que estaven participant en la gravació, es va presentar al punt de rodatge i va començar a increpar els actors, els tècnics i el director. "Va entrar i va dir que era un homeless i que vivia per allà", ha assegurat. "Primer estava de bon rotllo, però després va canviar i va començar a donar idees i a esmenar el director".

Però dels "consells" va passar als insults. Quan l'equip començava a recollir les càmeres, l'home va canviar completament la seva actitud. "Em cago en els teus morts", va anar dient, un per un, a tots els integrants de l'equip. Menys al Sergi. Ell se'n va salvar: "Amb els teus morts no m'hi cago, m'has caigut bé", li va dir.

Però va acabar apunyalat

Amb el director del film hi tenia una fixació especial. Estona abans havia tallat el rodatge fent sorolls i recomanava al director quines armes podien fer servir per fer més real la gravació. S'havien enganxat i el tenia entre cella i cella. En el moment de recollir també va rebre insults i va ser llavors quan Manuel S.V. va treure una navalla i el va amenaçar, i sense massa més, el va intentar apunyalar, però no se'n va sortir.

Va mig perdre l'estabilitat, va trontollar i finalment li va clavar una ganivetada al Sergi, que estava per allà. "Em va apunyalar mirant-me als ulls", ha explicat fredament davant del jutge. "Va ser de baix cap a dalt i vaig començar a treure molta sang". "Quan va començar a insultar-nos, vaig trucar al 112, i no vaig penjar, l'agressió va quedar enregistrada mentre parlava amb la sala d'emergències", recorda davant del tribunal.

Entre la vida i la mort

Li va causar una ferida d'uns 20 centímetres a la cama dreta. Ell mateix explica que la ganivetada li va fer una gran ferida que només un torniquet que li van fer els agents dels Mossos quan van arribar li va salvar la vida. Els mateixos mossos han explicat que l'escena era un mar de sang i la víctima estava estirada a terra, a punt de perdre el coneixement.

Tot i algunes seqüeles físiques i psicològiques, el Sergi s'ha recuperat d'aquella ganivetada que el va deixar entre la vida i la mort. Ara segueix la seva carrera com a tècnic de so, tot i que ha explicat davant el tribunal que es cansa més, que no té tanta resistència i que no pot fer les mateixes tasques professionals com feia abans.

acusat pelicula terror

L'acusat assegura que no recorda res del dia dels fets / Guillem RS

No recorda res

Manuel S.V. estava de baixa aquell dia. No ha quedat clar si estava de baixa per depressió o estava depressiu perquè estava de baixa, però sí que ha explicat que estava sota tractament psiquiàtric i que es medicava. Unes pastilles que barrejava amb cervesa i "alcohol més dur, com el whisky". El còctel era explosiu. I li serveix per assegurar que no recorda res de res d'aquella tarda.

"Recordo entrar, que em van insultar, que estava a terra mentre un grup em pegava... i després ja estar a la comissaria i que els mossos em van explicar què deien que havia fet", ha assegurat davant del tribunal. La defensa creu que el consum de medicaments antidepressius i l'alcohol avala que no recordi res.

"Es van tirar damunt meu i em van pegar amb un trípode", ha insistit a les preguntes de la fiscalia i de la seva defensa. També assegura que "hi havia armes per terra", recordant algunes de les armes simulades que hi havia d'atrezzo a l'habitació on gravaven.

El que sí que ha reconegut és que la navalla d'uns 20 centímetres que els Mossos creuen que és l'arma del crim, i que van recuperar de l'antic restaurant, era seva. "Per la feina sempre la portava: per obrir caixes, per fer-me l'entrepà...".

Durant la instrucció sí que ho va recordar tot

De la seva declaració, però, hi ha una cosa que no lliga. I el magistrat president del tribunal l'ha enganxat. Durant la instrucció al jutjat de Sabadell ―que el va deixar en llibertat amb càrrecs després dels fets― l'home va relatar els fets tal com ell els recordava, amb molts detalls que ara assegura que "no recorda".

L'acusat diu que els va explicar, arran de les instruccions del seu advocat, que va tenir coneixement de les declaracions que van fer els Mossos. L'estratègia de la defensa, però, sembla que no ha agradat al magistrat.

Nou anys i onze mesos de presó

Després de la declaració d'ell, que diu que no recorda res i que no assumeix els fets, de la víctima i dels Mossos que van intervenir el dia dels fets, faltaran algunes declaracions més dels membres de l'equip de gravació i quedarà el cas vist per a sentència. La fiscalia demana nou anys i onze mesos de presó per una temptativa d'homicidi i una indemnització per a la víctima de més de 100.000 euros.