Els dos agents de la Guàrdia Urbana que presumptament van assassinar un altre company del cos de policia podrien enfrontar-se a una condemna de fins a 25 anys de presó. La fiscalia considera que Rosa Peral i Albert López són coautors d'un delicte d'assassinat amb traïdoria, motiu pel qual demana una pena de 24 anys. En el cas de Peral, el ministeri públic considera que hi ha un agreujant de parentiu, ja que ella mantenia una relació sentimental amb la víctima, l’agent Pedro Rodríguez, de manera que eleva la petició a 25 anys.

Segons l’escrit d’acusació, el fiscal considera que López i Peral van matar Rodríguez “de comú acord” perquè van arribar a la conclusió que aquest estava “obstaculitzant” la relació sentimental que feia poc temps havien reprès. A banda de les penes de presó, la fiscalia també sol•licita 785.000 euros d’indemnitzacions per als familiars de la víctima.

El crim de la Guàrdia Urbana és un dels casos més sonats dels últims temps a Catalunya. El maig de 2017 apareixia el cos completament calcinat d'un home al maleter d'un cotxe abandonat a la zona del pantà de Foix. Les restes d'una pròtesi permetien constatar que es tractava del cadàver de Pedro Rodríguez, un policia de la Guàrdia Urbana de Barcelona suspès per clavar una pallissa a un motorista.

La investigació de la mort topa immediatament amb el personatge de Rosa Peral, una agent del mateix cos amb la qual mantenia una relació la víctima i l'autèntica protagonista d'un veritable puzle de contradiccions que asseurà a la banqueta del acusats tant a la policia com al seu company de patrulla i amant, Albert López.