L'informe final de l'autòpsia d'en Julen ha conclòs que el petit va morir pels cops de la caiguda al pou de Totalán (Màlaga). El nen -que va ser localitzat després d'un agònic rescat que va durar tretze dies- va morir com a conseqüència de dos traumatismes cranials, que li van provocar una mort pràcticament immediata. La conclusió dels forenses acaba d'esclarir els dubtes que s'havien generat entorn dels fets que es van produir el passat 13 de gener a la finca on la família passava un dia al camp.

Segons ha avançat el Diario Sur, els forenses han determinat que el petit va morir poc abans de les dues del migdia i que la causa principal van ser els traumatismes cranioencefàlic i raquimedular que va patir en precipitar-se pel forat de 22 centímetres de diàmetre. El cadàver també presentava una lesió a la zona del cap que hauria estat produït per un objecte, presumptament amb un dels sortints del pou en els primers moments de la caiguda.

L'autòpsia també ha confirmat que el picot utilitzat pels bombers durant les primeres hores de les tasques de rescat no va provocar cap de les lesions que presentava el crani d'en Julen, tal com defensava l'advocat de David Serrano, el propietari de la finca en la qual es van produir els fets. D'aquesta manera queda descartada finalment la hipòtesi que apuntava que la mort del nen podria deure's a una perforació cranial d'algun dels instruments fets servir pels serveis d'emergències desplegats al lloc.

L'únic investigat pel cas continua sent Serrano, a qui se li imputa un possible delicte d'homicidi per imprudència.