La jutgessa que porta el cas Julen ha decidit desestimar l'informe que pretenia inculpar als bombers de la mort del petit. Segons ha avançat l'ABC, la magistrada rebutja demanar més proves per continuar investigant en aquesta direcció, tal com demanava la defensa del propietari de la finca David Serrano.

Al document tècnic presentat per l'advocat de l'amo de la parcel·la el passat dimecres 27 de febrer al jutjat d'instrucció 9 de Màlaga s'apuntava al picot utilitzat pels serveis d'emergències com a causant de la mort per un impacte directe contra el cap del menor.

L'informe preliminar de l'autòpsia del nen filtrat aquest dimarts ja posava en dubte la tesi de la defensa i la decisió de la jutgessa ha acabat per desestimar els intents de la defensa de Serrano d'inculpar els bombers.

Segons els primers detalls del document forense, Julen va morir a causa d'un traumatisme cranioencefàlic sever el mateix dia en què el nen va caure al pou. D'aquesta manera, el petit no va morir asfixiat després de quedar enterrat, sinó que va perdre la vida abans del despreniment de terra i abans que es personessin al lloc dels fets els serveis d'emergències.