El FC Barcelona s'imposava tres gols a un a l'Arsenal. Era la tornada dels vuitens de final de la Champions de la temporada 2015-2016 i els blaugrana passaven a la següent ronda. Després del partit, dos aficionats de l'equip anglès ofegaven les penes després de l'eliminació en un Pub del centre de Barcelona. La policia els va detenir quan van intentar estafar un dels cambrers de l'establiment.

Peter John Kray i Sanjay Raval s'han assegut aquesta setmana al banc dels acusats i podrien enfrontar-se a una pena de fins a dos anys i sis mesos de presó per pagar-li al responsable del bar amb dos bitllets falsos de 50 euros. La fiscalia els considera culpables d'un delicte de tinença de moneda falsa per a la seva posada en circulació i demana l'abonament d'una multa de 400 euros.

Amarga derrota

Els fets van tenir lloc el 16 de març de 2016. Aquella nit marcaven Neymar, Suárez i Messi per consolidar el pas als quarts de final al Camp Nou i enviar l'equip de l'Arsenal -que aleshores dirigia el francès Arsène Wenger- de tornada a Londres amb les mans buides.

En Kray i en Raval eren entre els centenars d'aficionats del club anglès que s'havien desplaçat a la capital catalana per donar suport als jugadors i intentar donar la volta a l'eliminatòria. Després de l'amarga derrota, el grup en el qual es trobaven els dos seguidors es va concentrar al Pub The Wild Rover del carrer Santa Mònica, molt a prop de les Rambles.

Fugida

Sobre dos quarts de dotze de la nit, en Kray va treure dos bitllets de 50 euros per pagar les consumicions del tot el grup d'amics. El responsable del bar es va adonar que els bitllets eren falsos i ho va comunicar als acusats mentre avisava a la policia, fet que va provocar que el grup abandonés l'establiment.

Quan una patrulla es va presentar al lloc al cap de pocs minuts, els agents van identificar als voltants del Pub en Raval. L'acusat portava a sobre 16 bitllets de 50 euros que no eren de curs legal i la policia va procedir a la seva detenció. Uns instants després, també va ser identificat i arrestat en Kray.

Coneixement

Els dos imputats van ser posats en llibertat uns dies després i no ha estat fins a tres anys més tard que s'ha celebrat el judici per la tinença de moneda falsa per a la seva posada en circulació. El fiscal considera que ambdós eren coneixedors de la falta d'autenticitat dels bitllets i que la seva intenció era fer-los passar per autèntics.