El testimoni de dos exalumnes que han tret a la llum un possible nou cas de pederàstia no ha calat entre les famílies que porten els fills a l’escola Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona. La denúncia de Jordi de la Mata i del seu germà Oriol contra dos capellans per abusos sexuals ha agafat per sorpresa molts pares, que s'han assabentat dels fets quan han anat a recollir els fills al col·legi a dos quarts de cinc de la tarda.

"Primera notícia. Aquestes coses poden passar a qualsevol escola avui dia", explica la mare d'un nen que cursa primària al centre, mentre conversa amb un petit grup de pares a les portes de l'edifici principal. "Jo ho he escoltat aquest matí a la ràdio. Suposo que l'escola enviarà un comunicat com es fa sempre en aquests casos", assenyala un altre.

Un dels pares assegura que no pateix per la integritat dels seus fills perquè "això era una altra època", però recorda que en una reunió d'antics alumnes de les escoles dels Maristes de Madrid -on va estudiar varis cursos- també es van posar sobre la taula alguns casos de pederàstia no resolts.

A l'esquerra de l'edifici principal i després de creuar l'espai on s'apleguen gairebé un centenar de cotxes a l'hora punta d'arribada i recollida d'alumnes, trobem el pati on juguen els nens que cursen parvulari a l'escola.

Dues mares miren com juguen els seus fills en un dels racons del jardí, al costat d'un camp de futbol. "Els Jesuïtes ja han obert una investigació. No temo pels meus fills. Em fa més por que jo fos alumna en aquells mateixos anys", assegura una de les dones, qui creu que el cas s'ha de deixar en mans del col·legi.