La Guàrdia Civil ha alliberat 21 ciutadans asiàtics que havien estat enganyats per una organització de narcotraficants que es dedicava al tràfic d'éssers humans. Les víctimes viatjaven a Espanya amb la promesa d'un treball digne i acabaven vivint en condicions pèssimes en plantacions de marihuana on eren explotats laboralment. La policia ha detingut 24 persones en dues operacions a les províncies de València, Zamora, Jaén, Guadalajara i Madrid.

La investigació es va iniciar amb la detenció de cinc persones de nacionalitat xinesa que es trobaven en una plantació de marihuana de grans dimensions amagada en una nau industrial de Chiva (València). Els arrestats no tenien documentació, no parlaven l'idioma i passaven les 24 hores del dia a la zona de cultiu en pèssimes condicions.

OP TERMAL QUINCUNCI

Després de les primeres indagacions, els agents van comprovar que quatre dels detinguts havien estat víctimes de tràfic d'éssers humans, ja que havien estat captats als seus països d'origen amb la promesa d'una vida millor i un treball digne a Europa. Una vegada en territori espanyol, membres de l'organització criminal que els explotava els havien retirat la documentació i els havien confinat en les instal·lacions.

Màfia

Aquestes primeres detencions van posar la policia sobre la pista d'un entramat criminal dedicat a l'explotació de persones amb finalitats de narcotràfic. En total, els agents van detenir 24 persones en dues operacions per alliberar 21 víctimes en naus amb fins a 17.000 plantes a les províncies de València, Zamora, Jaén, Guadalajara i Madrid.

OP TERMAL QUINCUNCI 2

Els líders de la banda -dos ciutadans xinesos- van ser arrestats el març passat a la capital madrilenya i s'encarregaven del control de l'activitat econòmica i de dirigir les operacions. Un dels capos és un conegut empresari xinès que regenta diversos basars.