Encara no hi ha res clar del misteriós assassinat a sang freda de Xavi Costa en una perruqueria Spejo's de Sarrià, a la part alta de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra que investiguen el cas encara no han aclarit què va portar el noi jove que va entrar amb la cara tapada, guants i una pistola a disparar contra l'home dissabte al voltant de les nou del vespre a la perruqueria Spejo's, propietat de la seva parella, al passeig de Manuel Girona de Barcelona.

D'Arenys de Munt de tota la vida

L'home tenia 47 anys i era d'Arenys de Munt, i hi vivia amb la dona, que havia muntat aquest centre d'estètica a Sarrià feia anys.

Perruqueria Espejos Sarrià_GRS

Imatge de dins de la perruqueria, a Sarrià / GRS

Cada dia, al vespre, s'acostava fins a l'establiment de la dona per recollir-la i tornar plegats cap al Maresme.

Conegut i dedicat a la construcció

Ell, tal com ha pogut saber ElCaso.cat, es dedicava al negoci de la construcció i de les reformes. Tenia una empresa coneguda al Maresme i sobretot a Arenys, on vivia amb la seva parella, al carrer de Sant Antoni, al centre del municipi.

Tot i que feia força vida fora del municipi —amb la dona, d'Arenys de Mar, amb qui no tenien fills—, alguns veïns han explicat que "eren del poble de tota la vida". L'home tenia una germana més gran, que també viu al centre del poble, i que també és força coneguda al poble pels seus vincles socials.

Ningú sap què va passar

Igual que la policia, els veïns d'Arenys de Munt encara no s'expliquen què va poder passar a la perruqueria de Sarrià. Ningú coneix o reconeix problemes d'ell o de la seva parella i tothom en parla bé.

Els Mossos treballen per desllorigar l'entorn familiar i personal de l'home per continuar la investigació, tal com ja va avançar ahir ElCaso.cat.

Perruqueria Sarrià

Exterior de la perruqueria, al passeig de Manuel Girona / ACN

Sobre la taula encara hi ha la necessitat d'aclarir si va ser un atracament frustrat –el presumpte lladre no es va emportar res– o si l'home va entrar per fer venjança contra el Xavi.

Reconèixer l'assassí, clau

El testimoni d'algunes persones que van poder veure la cara al pistoler pot ser clau per tancar el cercle. La investigació continua oberta i no ha transcendit si la policia té identificat o no l'assassí; el que sí que se sap és que encara no l'han detingut.