Alerta davant l'increment de casos associats al virus del Nil transmès per les picades de mosquit i que, en total, ja afecta 42 persones a Espanya, 18 de les quals estan ingressades.

Hi ha 8 pacients que estan més greus i que han hagut de ser ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El total de mostres positives d'aquest virus a Espanya és de 29, una més que ahir diumenge, i el nombre de casos confirmats és de sis, els mateixos que aquest cap de setmana, segons informen fonts de la Conselleria de Salut d'Andalusia.

Dos morts pel virus del Nil a Sevilla

Dues persones han mort per aquest virus a Sevilla: un home de 77 anys i una dona de 85.

Fumigan jardines para detener el virus del Nilo EFE José Manuel Vidal

Un operari fumiga els jardins a Coría del Río por aturar el virus del Nil / EFE_José Manuel Vidal

Estem davant el brot de virus del Nil més gran que s'ha viscut mai a Andalusia, cosa que s'atribueix a l'augment de mosquits que hi ha hagut al Parc Nacional de Doñana i al riu Guadalquivir. En total, hi ha un 30% més de mosquits en aquestes zones i això hauria provocat els casos d'aquest virus en localitats properes com La Puebla i Coria del Río (Sevilla).

El mosquit Aedes japonicus arribarà a Catalunya

Precisament des de l'Associació d'Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP) ja fa temps que alerten de la possible arribada a Catalunya d'una nova espècie de mosquit conegut amb el nom d'Aedes japonicus, transmissor de diversos virus com el del Nil, i que poden ser mortals.

Mosquito Aedes japonicus / Wikipedia

El mosquit Aedes japonicus arribarà a Catalunya els pròxims mesos / Wikipedia

Aquest insecte, procedent de l'Àsia, és originari del Japó però s'ha estès pel continent i ja fa temps que ha arribat a Europa. L'ADEPAP alerta que té una capacitat d'expansió molt ràpida i que ja ha arribat a la Península Ibèrica. Previsiblement arribarà a Catalunya "en els pròxims mesos".