Un jove de 18 anys de Tarragona ha denunciat que el passat divendres va ser detingut per la Guàrdia Urbana de Tarragona de manera molt violenta. Segons ha explicat ell mateix, durant l'escorcoll i reducció, va rebre cops de puny i puntades de peu. Té rascades pel cos, el llavi obert i una dent trencada, segons ha denunciat en un text a les xarxes socials.

La policia de la ciutat de Tarragona, per la seva banda, l'acusa de resistència i desobediència als agents de l'autoritat i d'haver ferit un dels policies. La versió de la policia, difosa en una nota de premsa per part del consistori, és que els agents van separar els dos nois, que han argumentat que "només estaven jugant", però un d'ells va negar-se a identificar-se. A més, també "va oposar resistència a ser escorcollat i va intentar escapar dels agents".

El relat: de l'escorcoll a la comissaria

Segons el relat del noi, ell i un amic es trobaven estirats a terra a la plaça de la Font, on hi ha l'ajuntament de Tarragona. De sobte, assegura, va aparèixer un cotxe de la Guàrdia Urbana i van baixar del vehicle "amb les defenses extensibles a la mà".

"Ens van escorcollar de males maneres", assegura. "No ens van trobar res, ni alcohol ni cap mena de substància psicotròpica" però igualment li van demanar la identificació. El jove, però, assegura que no va voler entregar el DNI als policies i va ser llavors, i sempre segons la versió d'ell, que "em van agafar entre dos policies i em van encastar contra la porta del cotxe policial".

"Em movia i em van tirar a terra i em van immobilitzar", assegura en el mateix relat. "Un cop a terra em van donar un cop de puny a la cara i un altre a l'ull; a més d'un gran nombre de puntades de peu per tot el cos".

Cops per tot el cos i sang al llavi

El noi tenia sang al llavi i va ser traslladat pels policies a un centre mèdic, ja detingut, per tal de ser reconegut per un metge. És el procediment habitual quan es fa una detenció. Després, i segons explica ell mateix, va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que és el centre de detinguts de Tarragona ciutat. De camí, segons detalla en el seu escrit de denúncia, els agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona el van insultar.

WhatsApp Image 2019 09 08 at 08.55.58

El jove va patir diverses ferides arran de l'actuació policial

En llibertat

Al voltant de les 11 del matí del divendres va quedar en llibertat. La policia l'acusa d'un presumpte delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat i d'haver ferit un dels policies. Quan el cas arribi a judici, haurà de donar explicacions davant del jutge.

Ferides

Segons el jove, en una exploració mèdica quan va quedar en llibertat, van detectar-li una fractura a la dent, lesions al llavi i també ferides a l'esquena i a les cames. El jove ha denunciat el cas a les xarxes socials per aconseguir difusió del que ell considera una "agressió policial". Es desconeix si el jove ha presentat denúncia contra els dos agents que el van detenir.