El negoci de la marihuana és un dels que més dona, ara per ara, en el món de la droga. Tots els experts en la lluita antidroga ho tenen clar i han augmentat les seves investigacions en aquest tipus de bandes, que, ara, des de Catalunya, exporten aquesta droga per tot Europa. Però la policia també ha notat que el món de la marihuana, molts cops relacionat amb els hippies i el bon rotllo, ha evolucionat també a un món fosc i truculent. La marihuana ha augmentat el seu valor al mercat negre.

Si dona diners, les màfies hi volen ser. Aquesta és la màxima que un dels agents dels Mossos que lluita contra el tràfic de drogues té i que aplica, ara, amb la guerra contra l'exportació de la marihuana des de Catalunya cap a Europa. Però si hi són les màfies, també hi ha la violència. Els darrers mesos a Catalunya s'han viscut moments complicats i de tensió, alguns cops amb enfrontaments amb armes de foc, entre bandes pel control del territori i també per robatoris entre bandes.

Tiroteig a Dosrius per marihuana

El darrer capítol va ser fa pocs dies, a Dosrius, al Maresme, quan la policia va rebre l'avís d'un possible tiroteig entre narcos pel botí d'una plantació de marihuana. Es van desplegar agents de l'ARRO i també del Grup d'Especial d'Intervenció (GEI) però finalment no van poder trobar els protagonistes de l'enfrontament. Agents d'investigació han obert diligències per poder saber què va passar, però fonts de la investigació han explicat a ElCaso.cat que es tracta, una vegada més, d'un narcoassalt que ha acabat a trets.

Els robatoris de marihuana no són res nou, però sí el nivell de violència que fan servir les bandes per robar-se les plantes uns als altres per acabar sent venudes a altres bandes que en fan la distribució cap a països tercers. La policia ha diagnosticat un augment d'aquesta violència que s'ha repetit en diversos punts de Catalunya els darrers mesos i és un fet que els preocupa.

Dos morts per la guerra de la marihuana el 2018

Segons les dades recollides per ElCaso.cat, dels homicidis de 2018, a Catalunya durant l'any passat dues persones van morir de manera violenta per culpa de la guerra per la marihuana. Un home va ser assaltat a casa seva a Maçanet de la Selva i va morir apallissat per un grup de persones que es volien fer amb la marihuana que tenia a casa.

I el passat mes d'octubre una dona va morir després de ser agredida quan tres persones van entrar a casa seva per robar-li la marihuana. La dona els va enxampar i va rebre un fort cop al cap amb una eina de jardí.