El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha ordenat l'ingrés a presó sense fiança d'un violador reincident per agredir sexualment una menor de 13 anys al barri de Santa Eugènia el matí del dia de Sant Joan.

L'arrestat, Edwin Enrique Granda, acumula diversos antecedents per agressions i abusos sexuals. El 24 de juny, el detingut va seguir la menor pel carrer i la va abordar quan entrava a casa seva. Un cop dins l'edifici, la va subjectar per l'esquena, li va tapar la boca, la va fer pujar al primer pis i la va penetrar al replà.

L'Audiència de Girona el va condemnar el 2011 a 6 anys de presó per atacar una altra noia

 

És el mateix modus operandi que Granda va fer servir l'any 2009, quan va atacar una noia durant les Fires de Girona. Per aquesta violació, la secció quarta de l'Audiència de Girona el va condemnar a 6 anys de presó.

El processat, que té 29 anys i és d'origen equatorià, va sortir en llibertat després de complir condemna però es considerava un pres amb un risc alt de reincidència. Des que està en llibertat, no només hauria atacat la menor del matí de Sant Joan. 

L'home també hauria agredit sexualment una noia amb discapacitat intel·lectual

 

Fonts del cas apunten que ja el van identificar com el sospitós d'agredir sexualment una noia amb discapacitat intel·lectual a mitjans setembre passat, també a Girona. Les mateixes fonts indiquen que inicialment Granda va ingressar a presó però va sortir en llibertat tres mesos després. 

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació arran de la denúncia interposada per la família de la menor de 13 anys i les diligències van apuntar cap a aquest jove que acumula diversos antecedents per agressions i abusos sexuals. L'arrestat ha passat aquest dilluns a disposició del jutjat d'instrucció 2 de Girona i la menor ha identificat el sospitós a la roda de reconeixement. El jutjat ha ordenat l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança del detingut.