Pedro Luis Gallego, conegut com el 'violador de l'ascensor', ha confessat per primera vegada des que se'l va detenir que va violar dos joves i va intentar agredir-ne sexualment unes altres dues entre desembre del 2016 i abril del 2017, fets que es van produir tres anys després d'abandonar la presó en derogar-se la Doctrina Parot.

S'enfronta a 96 anys de presó per dues agressions sexuals i l'intent de dues més

 

"Em considero culpable", ha afirmat de forma rotunda després de ser preguntat pel tribunal sobre els fets relatats en els escrits d'acusació. L'Audiència Provincial de Madrid ha arrencat aquest dijous el judici contra el conegut depredador sexual, qui s'enfronta a 96 anys de presó per dues agressions sexuals i l'intent frustrat de dues més. Les víctimes, representades per tres acusacions particulars, eleven substancialment la seva petició de condemna.

L'acusat ha arribat a les 9.39 hores en un furgó de la Guàrdia Civil, amb el rostre ocult amb una gorra i unes ulleres de sol. El seu recorregut pel passadís ha permès veure el rostre visiblement deteriorat i demacrat de l'acusat, qui no ha volgut desprendre's d'unes grans ulleres de sol que ocultaven part de la seva cara.

ACN

Pedro Luis Gallego s'ha declarat culpable dels quatre delictes sexuals que se li imputen / EFE

Ampli historial delictiu

Compta amb un ampli historial delictiu ja que havia estat condemnat anteriorment per dos delictes d'assassinat i alguns de violació. En aquesta ocasió, el fiscal l'acusa de dos delictes de detenció il·legal; dos delictes d'agressió sexual continuada; dos delictes de lesions; i delicte de robatori amb violència.

El juny del 2017, va ser detingut acusat de noves agressions sexuals després de ser excarcerat el 2013 després de complir part de la condemna per l'assassinat de la menor Leticia Lebrato i uns altres 18 delictes per agressió sexual.

Gallego no havia estat vigilat per la Policia des de la seva sortida de presó

 

El seu 'modus operandi' era segrestar a punta de pistola les seves víctimes en una zona pròxima a l'Hospital de La Paz. Després se les emportava a Segòvia per agredir-les sexualment i les tornava al lloc del rapte amb cotxe.

Pedro Luis Gallego era un violador en sèrie excarcerat el novembre del 2013 després de materialitzar-se la derogació de la Doctrina Parot -que va reduir el temps a presó amb caràcter retroactiu- sobre les seves actuacions entre els anys 70 i 90. Gallego no havia estat vigilat per la Policia des de la seva sortida de presó.