Aquest dissabte la policia ha caçat el salvatge violador de la Rambla de Barcelona. Havia destrossat i violat una noia de 37 anys, de nacionalitat portuguesa, la matinada del Divendres Sant a la part de baix de la coneguda avinguda de la capital de Catalunya, a tocar del Museu Marítim de Barcelona. Es tracta d'un home de 32 anys de nacionalitat marroquina que vivia pels carrers del Raval, on va ser detingut.

La Guàrdia Urbana el va localitzar al carrer Hospital i el va detenir i entregar als Mossos d'Esquadra. Els agents de la policia de la ciutat el van conèixer per les informacions que els investigadors de la policia catalana havien donat i després de recordar-lo d'altres incidents que aquest mateix home, tot i que no era un habitual del barri, havia protagonitzat els darrers dies.

Li van fer una foto a peu de carrer -que un compte no oficial de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha filtrat, i que acompanya aquesta notícia- i els responsables de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Barcelona dels Mossos no van tenir dubtes. Era l'home que havia descrit la dona agredida. Una peça de roba que portava l'home, que era la mateixa encara del dia de l'agressió, va ajudar a tenir més indicis per detenir el "candidat", en paraules textuals de la policia. Encara més proves de l'escabrós succés: l'home encara duia les mans plenes de sang de la víctima, la noia salvatgement violada.

L'home ha passat la primera nit a la comissaria de Les Corts dels Mossos d'Esquadra, on s'acumulen tots els detinguts de la ciutat, a l'espera que els investigadors de la policia catalana acabin les diligències i pugui ser passat a disposició judicial. Els policies no tenen cap dubte que l'home que va ser interceptat per la Guàrdia Urbana és l'autor de la brutal agressió sexual però cal afinar l'atestat per evitar que el jutge el pugui deixar en llibertat.

Víctima i agressor no es coneixien

Segons alguns detalls policials que han transcendit de les investigacions dels Mossos, l'home va assaltar la víctima però no la coneixia de res. Aquest fet és el que va fer que la policia tingués dubtes, en un primer moment, sobre qui era el possible autor de l'agressió.

Pel tipus de lesions que presentava la dona, els agents van creure que es tractava d'una persona coneguda de la víctima i no un depredador sexual, que normalment no s'acarnissa d'aquesta manera amb les seves víctimes.

Salvatge agressió sexual

Contusions i ferides a la cara, el llavi trencat i les orelles arrencades és el resum de la salvatge agressió sexual d'aquest passat divendres de matinada a Barcelona. La noia va ser trobada pels serveis de neteja de la ciutat de Barcelona caminant sense rumb pel passeig de Colom.

Una ambulància del SEM la va traslladar al Clínic, el centre de referència en agressions sexuals. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra es van posar a treballar per trobar l'autor de l'agressió. Amb no massa més de 24 hores el van poder caçar.