La Policía Foral de Navarra ha detingut set homes acusats d'una agressió sexual en grup a una noia a Orkoien (Navarra) el passat mes de novembre. Tres d'ells han ingressat a presó.

La violació es va produir al novembre

Els fets investigats per la Brigada de Delictes contra les Persones de l'Àrea d'Investigació Criminal van passar el passat mes de novembre quan una noia, major d'edat, i veïna d'Orokoien, a les rodalies de Pamplona, va interposar la denúncia davant la Policia Foral.  En aquells moments es va iniciar la investigació per esbrinar la identitat dels autors de la violació, així com la seva localització.

Contacte a través de xarxes socials

Els set detinguts, tots ells d'origen magribí, van contactar amb la noia a través d'una xarxa social de relacions; després van quedar amb ella a Pamplona i a Orkoien, a només cinc quilòmetres de la capital navarresa. Hauria estat en aquesta última localitat on s'haurien produït les primeres agressions sexuals. 

El passat dia 1 de gener, la Policia Foral va detenir els set homes, tots ells majors d'edat, a Ribera de Navarra, i van ser traslladats a la comissaria central de Pamplona per completar les diligències. 

Presó per a tres dels detinguts

Finalment, aquest dissabte han passat a disposició judicial. El jutjat d'instrucció número 1 de Pamplona ha decretat l'ingrés a presó per a tres d'ells i la llibertat amb mesures cautelars per dos més dels implicats.

Segona violació en manada el 2020

Aquesta és la segona agressió en manada que es coneix aquest 2020, quan només portem 5 dies del nou any. La primera es va conèixer dijous, quan van detenir tres homes d'origen afganès acusats de violar tres germanes nord-americanes a Múrcia.