Un home ha estat condemnat a catorze anys i tres mesos de presó per violar en nombroses ocasions la seva filla discapacitada, a la qual sotmetia pegant-la amb un cinturó. L'Audiència Provincial de Valladolid ha considerat el pare de la víctima culpable d'un delicte continuat d'agressió sexual i a més de la pena, li ha imposat una ordre d'allunyament de 500 metres de la dona, que ara ja té 33 anys, i l'insta a abonar 10.000 euros en concepte d'indemnització per l'ocorregut.

Vacances

Els fets van tenir lloc mentre la víctima es trobava interna en un centre, durant les vacances i els caps de setmana que passava a casa dels seus pares a Valladolid. Segons exposa la sentència, des de fa diversos anys, l'acusat, "aprofitant els moments que els dos estaven sols -la seva filla i ell- al domicili familiar", en diverses ocasions va portar la víctima al dormitori conjugal i, amb l'ànim d'aconseguir la seva satisfacció sexual, va dur a terme tocaments, entre altres actes, a què la víctima s'oposava. Per executar-los i vèncer l'oposició de la dona, en ocasions l'acusat "la va colpejar amb un cinturó, havent passat tals fets per última vegada durant el Nadal de 2016".

En l'apartat de fets provats, la resolució judicial explica que la víctima, nascuda el 1983, pateix un retard mental moderat equivalent a una edat mental calculada entre 6 i 9 anys i va ser declarada judicialment incapacitada parcialment en una sentència dictada el 2003. Tot i així, la Sala ha tingut en consideració el testimoni de la filla de l'acusat, "manifestacions la credibilitat de les quals no hi ha motius per posar en dubte" ja que no és pensable que ideés uns fets falsos, els memoritzés i se'ls expliqués "espontàniament" donant detalls primer a la seva cuidadora, després a la psicòloga del centre i finalment els reiterés en l'exploració practicada.

Vulnerable

Té en compte a més la sentència l'especial vulnerabilitat de la víctima, amb manifest desavantatge en la impossibilitat de fer front a l'agressor, ja que l'acusat es va aprofitar de la discapacitat de la seva filla. Aprecia també prevalença per raó de parentiu atesa la vinculació familiar entre processat i víctima, una circumstància que a més atorgava a l'encausat la "lògica" ascendència sobre ella, i a més li permetia aprofitar que estaven sols a la casa per cometre els fets amb més facilitat davant de la impossibilitat de la dona de sol·licitar ajuda a tercers.