Tres persones han resultat ferides de diversa consideració aquest dissabte al matí al primer correbou de la festa major de Cardona, al Bages.

Les tres persones han patit ferides quan els toros els han atrapat després de caure al carrer mentre corrien davant seu, i han estat traslladades a l'hospital de Manresa. Un d'ells té una fractura al canell i els altres dos continuen en observació per contusions.

El correbou de Cardona se celebra dins de la festa major de la població, documentades des de l'any 1674 i que coincideixen amb la festa de la Mare de Déu del Patrocini. Hi ha fins a una desena d'actes amb bous i vaquetes durant les festes.

Aquesta festa s'ha vist en el punt de mira després que un incident a Vidreres fa pocs dies, en què un toro va saltar a la grada i va ferir 19 persones, tornés a reobrir el debat sobre els correbous a Catalunya.

Diversos grups animalistes han demanat que s'aboleixin aquestes tradicions i, de fet, han estat presents per denunciar irregularitats, com el fet que participants en el d'aquest dissabte consumissin alcohol. Poblacions com Santpedor, també al Bages, ha anunciat un referèndum per decidir la seva continuïtat.