Feia moltíssims anys que Mallorca no patia un incendi tan devastador com el que continua cremant en aquests moments a l'extrem oriental de l'illa. De moment, les flames han arrasat 300 hectàrees de canyís i, pel camí, han calcinat tres cases i han provocat seriosos danys en dues més.

El vendaval descontrola el foc

L'incendi, que segons les primeres hipòtesis podria haver estat intencionat, té dos focus, i s'ha iniciat a s'Albufera de Muro amb el pitjor escenari possible, enmig del vendaval provocat per l'arribada d'una massa d'aire fred.

L'incendi s'ha iniciat en el cami de s'Amarador, a prop del parc natural de S'Albufera / Google Maps

Amb ratxes de més de 90km/h i canyís sec per la calor de l'estiu, les flames no han trigat a estendre's a una velocitat de vertigen.

Incendio Mallorca Twitter

Els bombers, treballant de valent per intentar aturar les flames de l'incendi de Mallorca / Twitter / @xarxaforestal

Tres cases calcinades i més de 20 desallotjades

Amb diversos habitatges de la zona de ses Cases de Son Sant Mart en l'horitzó del foc, els serveis d'emergència han qualificat l'incendi de nivell 2, el que implica greus riscos per a residències i, per això, el desallotjament. Els habitants de més 20 cases han hagut  d'anar-se'n per precaució. Tres habitatges han acabat calcinats i dos més han patit danys greus.

Incendi Mallorca / Twitter

Les flames han arribat a assolir grans altures|Twitter / @xarxaforestal

Es tem pel parc natural de S'Albufera

Dels dos focus de l'incendi encara actius, el que més preocupa és el del camí de s'Amarador, atesa la seva proximitat al parc natural de S'Albufera. En aquests moments, el vent continua sent fort, per la qual cosa malgrat la intensíssima feina dels membres de l'enorme dispositiu format, les flames encara posen en risc el parc natural més gran i important de l'illa de Mallorca.