El pas del temporal Gloria ha deixat un territori devastat: rius desbordats, el Delta de l’Ebre destrossat, pobles aïllats, carreteres i ponts que han desaparegut. Les imatges que es multipliquen dia a dia provoquen commoció, tristor i ràbia.

On aquest dijous se centra bona part de l’atenció és en la situació de molts rius i embassaments de de les comarques gironines; el Ter, l’Onyar o la Tordera han anat variant el seu cabal, arribant al límit en molts casos i moments. I no es poden abaixar els braços encara.

La Presa del Pasteral 

El focus també se centra en diversos embassaments que ja superen el seu límit i que deixen imatges espectaculars, com la de la Presa del Pasteral, al municipi de la Cellera de Ter (la Selva).

Imatges de la devastació

La jornada d’ahir dimecres va deixar també imatges espectaculars i molt preocupants, va ser el dia després del pas del temporal pel Delta de l’Ebre, el pitjor dels dies per aquesta part del territori que va deixar un escenari dantesc que encara pren més força vist des de l’aire.

Un paisatge que molts pensen ja serà del tot irrecuperable, un Delta de l’Ebre destrossat i inundat després que les onades entressin tres metres, terres endins.

Esforç incessant

Mentrestant, la feina de tots els equips i cossos de seguretat i auxili no s’atura; no hi ha descans després de tres dies d’esforç incessant. Avui centrats i pendents de rius com la Tordera, un dels més incerts des que va començar el temporal i que ha afectat molts municipis, com Hostalric.