Les trombes d'aigua i les tempestes han sacsejat Catalunya aquest dissabte al matí i s'espera que aquesta tarda, la pluja continuï en algunes comarques, però amb menys intensitat.

Viladellops / Twitter Fran_Lorenzo95

Les fortes trombes d'aigua i les tempestes han sacsejat Catalunya aquest dissabte / Twitter Fran_Lorenzo95

Trombes d'aigua i tempestes a Catalunya

Les fortes pluges han començat la nit d'aquest dissabte al sud de Catalunya, sobretot a les Terres de l'Ebre, on s'han detectat trombes d'aigua molt intenses que, al llarg del matí, s'han anat desplaçant a poc a poc fins a les comarques del nord.

Onades de més de 2,5 metres al litoral

Les zones més afectades per la pluja han estat el massís dels Ports, on ha estat plovent durant més de 48 hores acumulant més de 2500 mm, les Terres de l'Ebre i el Pirineu. No obstant això, les pluges també han arribat al prelitoral i al litoral català, on s'han detectat onades de més de 2,5 metres a causa del fort vent.

Pluges intenses a les comarques catalanes

A l'interior de Catalunya també s'han detectat trombes d'aigua que han afectat, sobretot, la comarca d'Osona. A Girona, també s'han vist aiguats molt intensos i s'espera que, al llarg de la tarda, les pluges continuïn en aquesta ciutat i les seves comarques properes, tot i que amb molta menys intensitat.

Entre les 7:00 i les 13:00 d'aquest dissabte, els Bombers han rebut un total de 40 avisos per incidències relacionades amb les pluges. La majoria d'aquestes trucades han estat per petites inundacions, caigudes de branques i esllavissaments a carreteres.