En ple 2019, l'homofòbia continua molt present en la societat, i moltes vegades un simple ball pot acabar comportant un drama familiar: sobretot, si a la família hi ha persones mancades de tolerància. És el que li ha passat a un jove noi brasiler, a qui van gravar ballant amb un altre home

El jove va passar una estona divertida ballant, sense fer mal a ningú. Qui va rebre, però, va ser ell: quan va arribar a casa, el seu pare li va donar una gran pallissa a fuetades. "Què ets, una dona?", l'escridassa mentre el pega, una vegada i una altra, amb una vara.

A les imatges es pot veure com el pare, vestit de groc, apallissa salvatgement el noi, que plora sense que cap de les altres persones que presencien l'escena vagi a ajudar-lo. Només al final de les imatges una dona intenta calmar l'agressor, que l'aparta.

Debate en las redes

Se sap que el vídeo és originari del Brasil, però no s'ha pogut confirmar ni la data ni la identitat del jove. El que sí que ha fet és generar un extens debat i, sobretot, grans mostres de rebuig a les xarxes socials des de totes les parts del món. D'altres usuaris, però, han defensat la manera d'actuar del pare.

En tot cas, cal recordar que al Brasil l'homofòbia continua estant estesa, i que les agressions a persones gais, lesbianes i transexuals s'han multiplicat des de l'arribada de l'ultraconservador Jair Bolsonaro a la presidència del país. De fet, moltes d'aquestes persones han arribat a fugir del país per evitar ser el blanc de l'odi dels intolerants.