Milers de persones han omplert els carrers i platges de Barcelona en el primer cap de setmana de confinament perimetral. Aglomeracions que en molts casos no han respectat les normes de seguretat sanitària per prevenir la propagació de la Covid-19. 

Carrers a vessar en el primer cap de setmana de confinament

Aquest ha estat el primer cap de setmana dictat pel nou estat d'alarma, situació que a Catalunya ha derivat en un toc de queda entre les 10 del vespre i les sis del matí. I amb aquest, un confinament perimetral els caps de setmana que impedeix a la població abandonar les seves ciutats i pobles des de divendres a les 6 del matí fins al dilluns a la mateixa hora. 

No podent marxar de cap de setmana, amb els locals amb restriccions d'aforament en espais tancats, així com la clausura temporal de bars i restaurants; la població ha optat per redescobrir els seus espais més propers: parcs, places, muntanyes i platges... 

Més en un cap de setmana com aquest últim, el de la castanyada i Halloween, en què ha fet un sol radiant i els termòmetres s'han enfilat fins a temperatures primaverals més que de tardor. 

Les platges de Barcelona plenes

Les imatges han estat idèntiques a tota Catalunya, però especialment il·lustratives són les instantànies de les platges de Barcelona a vessar de gent, en moltes ocasions superant els grups de sis persones i, pitjor encara, sense portar la mascareta. 

Una situació que ha encrespat molts ciutadans que han mostrat el seu malestar a les xarxes amb piulades criticant la permissivitat davant d'aquestes estampes i comportaments.