Vespre molt calent a Badalona. Una baralla entre diverses persones al barri de la Salut ha acabat amb greus aldarulls aquest vespre. Dos homes de nacionalitat marroquina han iniciat una baralla al voltant de les vuit del vespre i quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra els ha volgut separar, s’ha iniciat un enfrontament amb una tercera persona, familiar d’un dels homes que s’estaven barallant. Aquests incidents arriben el mateix dia que Xavier García Albiol, del Partit Popular, ha recuperat l'alcaldia de Badalona.

 

L’enfrontament ha acabat amb una baralla multitudinària en què s’han vist implicades gairebé una trentena de persones, segons fonts policials. Més persones, familiars i amics dels implicats, han començat una trifulca i s'han sumat a l'enfrontament de manera molt violenta.

La policia catalana ha pogut detenir dues persones i també hi ha dos agents dels Mossos d'Esquadra ferits, amb talls i cops. No es pateix per la seva vida.

Agents antiavalots dels Mossos

Per tal d’intentar posar pau, els Mossos d’Esquadra han desplegat al barri furgonetes dels antiavalots, efectius de l'Arro, que amb material antidisturbis han pogut recuperar la normalitat.

 

Durant la baralla les patrulles policials, també les de la Guàrdia Urbana de Badalona, han rebut llançaments de tota mena des dels balcons i des dels carrers propers.

Un grup nombrós de persones també ha intentat alliberar els detinguts quan ja eren a l’interior del cotxe patrulla. Alguns dels joves, la majoria estrangers, han pujat a sobre dels cotxes dels Mossos d'Esquadra.

El barri de la Salut, objectiu d'Albiol

Aquest barri de la ciutat de Badalona és un dels punts més calents. Amb molts veïns de nacionalitat estrangera, s'ha convertit des de fa anys en l'epicentre de molts dels problemes de convivència que viu Badalona. No és el primer cop que la policia és rebuda de manera hostil als carrers del barri.

Aquest punt negre de la ciutat és també una de les prioritats del nou alcalde de Badalona, que just aquest dimarts ha recuperat l'alcaldia després de la detenció de l'exalcalde Pastor per part dels Mossos d'Esquadra, fet que va desencadenar la seva dimissió. Xavier García Albiol va guanyar les eleccions l'any 2019 però un pacte el va deixar fora de l'alcaldia. Ara, sense acord entre les forces progressistes, Albiol torna a ser alcalde.