Un famós youtuber, Coyote Peterson, es deixa picar per una vespa asiàtica 'assassina' i es grava per mostrar quines conseqüències té per a l'ésser humà.

Un vídeo viral

Malgrat que la gravació és de l'any 2018, aquest vídeo s'ha fet viral ara coincidint amb la progressiva invasió de la vespa asiàtica arreu del món. Les morts en humans per aquest insecte van en augment. Tan sols aquest mes de maig, s'han registrat dues morts a Galícia, i les conseqüències són letals en moltes ocasions.

El vídeo de Coyote Peterson ja suma més de 28 milions de reproduccions. És un youtuber especialitzat en descriure picades d'insectes i altres animals i assegura que la de la vespa asiàtica és la més dolorosa que "ha tastat mai". De fet, es provoca la picada al braç per tal d'evitar conseqüències més fortes. El verí d'aquesta vespa pot provocar un infart. 

L'experiment

Coyote Peterson se'n va a la natura i porta la vespa dins un pot. Allà ho té tot preparat i la treu amb molta cura amb unes pinces per col·locar-la al seu braç. El crit que fa després de la picada és colpidor. De fet, per uns moments, no pot ni parlar i respira profundament per no marejar-se. Un company l'assisteix en tot moment. Amb qüestió de segons el braç se li posa com una pilota de futbol.

Una amenaça mundial

Als Estats Units s'han agafat molt seriosament el perill real d'aquesta espècia invasora. Al Japó les morts se succeeixen i destrossa cultius i tota la naturalesa autòctona que es troba. A Europa també treu el cap progressivament i sobretot al nord-oest de la Península Ibèrica és on més casos s'han registrat.