Una plaga de formigues - o de qualsevol altra bestiola - al jardí pot arribar a ser força molesta. Tot i que hi ha incomptables maneres d'acabar amb les plagues, un home de l'estat nord-americà d'Illinois s'ha fet viral per la particular manera d'intentar matar una colònia de formigues al seu jardí: amb foc. Evidentment, no li ha sortit bé.

L'home va intentar, divendres, posar fi a una plaga d'animalons que afectava el jardí de casa seva. Va agafar una caixa de mistos i, després d'encendre'ls, intentava encertar dins del formiguer.

El jardí va explotar

Després de diversos intents, i sota l'atenta mirada dels seus dos gossos, l'home va aconseguir, finalment, encertar la flama al forat. Però el que no s'esperava és que la flama provoqués una explosió que va fer saltar pels aires la gespa de tot el jardinet. 

Sembla que els caus dels insectes estan plens de gasos que poden, com s'ha vist, ser inflamables. Això ho provoca els excrements, els bacteris o els cossos d'altres formigues mortes en descomposició.

Segons un estudi, a causa de les condicions humides i sense oxigen que hi ha dins dels formiguers, els bacteris que hi ha a l'interior provoquen grans quantitats de metà i d'òxid de nitrogen que acaben sent molt inflamables.