La regió del Vèneto, a Itàlia, ha engegat una campanya de conscienciació per combatre el coronavirus a través d'un vídeo viral molt colpidor. 

'Happy hour'

El vídeo de tan sols 50 segons és impactant. Sota el nom de 'Happy hour', detallen de quina manera, a través dels petits actes del dia a dia, es pot tornar a estendre la pandèmia del coronavirus: amb un somriure innocent, una xocada de mans, una abraçada, una salutació, dos petons, entre d'altres. I també amb una acció que ells anomenen la 'legerazza', és a dir, abaixar-se la mascareta per sota de la boca.

Les imatges es van succeint fins que es converteixen en hospitals, malalts ingressats i el col·lapse general. El vídeo conclou que si no es respecten les normes 'Tutto tornera a fermarsi', o sigui, "Tot es tornarà a aturar". 

El Vèneto, al capdavant de la desescalada

Aquesta campanya ha estat incentivada des del mateix govern de la regió del Vèneto. Precisament, la zona que millor s'ha recuperat d'aquesta pandèmia. De fet, va ser la pionera en emprendre accions de desescalada en contra del que es marcava des de Roma i ha estat capdavantera en la prevenció prèvia.