Una jove de 17 anys ha resultat ferida aquest dimecres en un incendi declarat en un habitatge del municipi sevillà de Lora del Río, segons informa el servei d'Emergències 112, adscrit a la Conselleria de la Presidència, Administració Pública i Interior de la Junta.

El telèfon 112 va rebre cap a les 9.15 hores la primera de diverses trucades, en la qual s'informava que sortia fum d'un immoble situat al carrer Arrayán i indicava també que hi havia una persona al seu interior que no podia sortir. La sala coordinadora va activar els Bombers de la Diputació Provincial, la Guàrdia Civil, l'Empresa Pública d'Emergències Sanitàries (EPES) i la Policia Local.

La jove es trobava al bany de la seva casa atrapada per l'incendi. Des de la finestra enreixada que dona al carrer demanava auxili, mentre fora es congregaven veïns, bombers, policies i sanitaris.

Els bombers primer van intentar sufocar el foc des de fora i, més tard, en comprovar que no era suficient, van decidir entrar. També es va intentar treure l'enreixat de la finestra amb una corda i apropar una escala, però tampoc no es va aconseguir cap avenç.

Uns veïns van decidir apropar-se a la finestra pujats a la pala d'una excavadora

 

Després d'aquests fallits intents, uns veïns van decidir apropar-se a la finestra pujats a la pala d'una excavadora. Amb un picot van aconseguir finalment desfer-se dels barrots per poder rescatar la jove.

Fonts de bombers i sanitàries han confirmat que la persona que era a l'interior de l'habitatge és una noia de 17 anys que presenta cremades i inhalació de fum, per la qual cosa ha estat traslladada en helicòpter a un hospital de la capital. A més, dos bombers s'han desplaçat al centre de salut en resultar afectats de caràcter lleu durant les tasques d'extinció.