Sis amics, d'entre 27 i 28 anys, han patit un brutal accident de cotxe en què n'han mort quatre: dos a l'acte i dos a l'hospital. Dels que segueixen vius, un està en un coma induït.

Els fets han passat aquest diumenge a les 6.45 hores del matí, al cantó de l'estació de tren de Don Bosco de la ciutat de Quilmes (Argentina). El grup tornava de celebrar l'aniversari d'una d'ells quan van tenir l'accident.

No se saben les causes de l'accident

Noelia Carabajal, una de les supervivents, va fer anys el dimecres. El grup d'amics va decidir celebrar-ho el dissabte, i tot i que segons els familiars no sortien sovint de festa, aquella nit es van animar.

Els sis es van pujar al Renault Clio de Sergio Sequeira, que conduïa. Encara es desconeix per què va perdre el control del seu cotxe, tot i que els investigadors consideren dues hipòtesis: o bé va voler esquivar una claveguera sense tapa o bé circulava a gran velocitat.

El vehicle es va estavellar contra una palmera, al cantó d'una estació de trens.

Quatre morts, un coma i fractures a les cames

Sequeira i la copilot, Fátima Rivas, van morir a l'acte. Com que els cossos van quedar atrapats dins del cotxe, agents rescatadors van haver d'intervenir per treure'ls.

Van poder rescatar vius quatre dels amics, però l'ombra de la mort encara era molt llarga: Miguel Vera, que estava ferit de gravetat, va morir pocs minuts després d'arribar a l'hospital. A la tarda del diumenge Rodrigo Vásquez també va morir per la gravetat de les seves ferides.

Els altres dos supervivents són la noia de l'aniversari, Noelia Carabajal, que presenta fractures a les seves dues cames, i Fernando Guzman, que està greu i amb "pronòstic reservat", informa Clarín. El noi ha estat en coma induït des de l'accident.

Ha complert anys en coma

Aquest dilluns, mentre estava inconscient i en coma per la gravetat de les seves ferides, Fernando Guzman ha complert 27 anys. Les seves xarxes socials s'han omplert de desitjos de salut, d'aniversari i de força.

Els metges de l'hospital Isidoro Iriarte de Quilmes l'han operat i estan a l'espera de la seva evolució. El noi va ingressar amb una lesió de melsa, hepàtica, de tots dos diafragmes i traumatisme de tòrax, segons han informat fonts hospitalàries.

De moment, el mantenen en coma "fins que s'estabilitzi", ha assegurat a mitjans locals el director del centre, Juan Fragomeno.

Podrien haver consumit alcohol

Les autoritats investiguen si els joves van consumir alcohol abans de pujar al cotxe. Segons Diario Popular, la policia va trobar dues botelles de begudes alcohòliques al cotxe.

Els familiars de Sequeira, el conductor, descarten aquesta hipòtesi, ja que asseguren que no consumia alcohol. "És un moment molt trist, l'únic que tinc per dir és que Sergio era una excel·lent persona. Eren tots amics del col·legi, estaven celebrant un aniversari", ha dit als mitjans la família del jove.