Nou incident violent a la xarxa ferroviària de Catalunya. Renfe ha anunciat que denunciarà als Mossos d'Esquadra l'acció d'un grup de vàndals que aquest diumenge a primera hora del matí va trencar 35 vidres laterals d'un tren de Rodalies que feia el trajecte de Malgrat de Mar a Badalona, per la línia del Maresme.

L'agressió va obligar Renfe a treure del servei el comboi a l'estació de Mataró, per la qual cosa, els viatgers que hi havia van haver de baixar i esperar el següent. El tren no podrà tornar al servei fins que es repari, segons ha informat la mateixa companyia.

Tot apunta que els vàndals van utilitzar els martells de seguretat que hi ha al mateix tren. Les mateixes fonts celebren que "miraculosament" el grup no va ferir ningú. La primera estimació situa el valor dels danys en més de 20.000 euros. Renfe presentarà la denúncia als Mossos quan tingui la valoració exacta. Ara per ara es desconeix què va motivar aquesta destrossa que va deixar el tren trinxat i fora de servei.

Seguretat i pintades per valor de quatre trens a l'any

Des de Renfe també han explicat que l'empresa inverteix cada any 15 milions d'euros en seguretat privada a tot Catalunya, que se suma a les accions de seguretat que fan les unitats policials competents a cada municipi del país. Amb aquests milions d'euros invertits en seguretat, més els que es fan servir per netejar pintades i arreglar els trens sabotejats, asseguren, podrien comprar quatre trens cada any.

Tren Pintado

Imatge d'un tren de Rodalies de Catalunya, completament pintat per vàndals.