Uns deutes entre compatriotes indis han acabat amb un segrest i tortures a Amposta, al Montsià. Els fets es remunten a inici de mes. Va ser el passat 5 de setembre que els Mossos d’Esquadra van rebre la denúncia telefònica d’un home des de l'Índia que assegurava que havien segrestat al seu cunyat a Amposta.

Segons van explicar des de la Índia, els raptors es van posar en contacte telefònic amb la germana de la víctima i li van fer saber que tenien retingut el seu germà

Un deute 10.000 euros

Demanaven 450.000 rúpies, uns 10.000 euros, abans del dia 9 de setembre per alliberar-lo ja que, si no satisfeien el pagament, amenaçaven que el matarien. Per demostrar que realment el tenien retingut van enviar als familiars diverses fotografies on s’hi podia veure al segrestat lligat i amb diverses contusions.

Els Mossos van poder saber, gràcies a les investigacions,  que els segrestadors que havien pogut identificar coneixen la víctima, a la seva família i que vivien a l'Índia en pobles molt propers i, d’altra banda, que el segrest s'havia dut a terme per reclamar un deute que la víctima havia contret amb un dels segrestadors.

Justament és aquest home qui havia ideat el segrest i el 4 de setembre, amb el pretext de "resoldre els problemes que tenien", va proposar a la víctima d'anar al seu domicili. Un cop allà i amb l'ajuda de tres homes, el van lligar i el van començar a colpejar, vexar i insultar.

Torturat durant 30 hores

La víctima va ser sotmesa a vexacions i agressions contínues durant gairebé 30 hores. Els segrestadors ho van gravar amb el telèfon mòbil i van enviar les imatges als familiars amb l’objectiu de pressionar-los perquè fessin efectiu el pagament del rescat.

El 5 de setembre la policia va poder saber on tenien segrestat l’home però tot es va precipitar. La família, des de l’Índia va fer un pagament parcial del deute i els segrestadors van alliberar l’home a les nou de la nit. Hores més tard, en un espectacular operatiu liderat per agents de l’ARRO dels Mossos, van assaltar el pis on havien tingut l’home segrestat i van poder detenir tres dels quatre segrestadors.

A la casa on van tenir-lo segrestat els policies hi van localitzar diversos objectes de la víctima i elements que acreditaven la participació dels arrestats en el segrest i les agressions.

Falta un detingut

Els tres detinguts -de 24, 33 i 36 anys i de nacionalitat índia- van passar a disposició judicial considerats els presumptes autors dels delictes de segrest, lesions, tracte degradant i vexatori i robatori amb violència el diumenge 8 de setembre i el jutge va decretar ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb càrrecs per al tercer. Els Mossos d’Esquadra encara mantenen oberta la investigació per intentar caçar el quart membre del grup que va segrestar aquest home.