Un encierro a Cortes de Navarra ha estat a punt d'acabar en tragèdia. Un toro va saltar la barrera durant una de les soltes de vaques de les festes patronals, aquest dijous, i va envestir els espectadors. Quatre d'ells van resultar ferits, un d'ells en estat greu.

Els fets van passar a la tarda, quan un dels toros de la ramaderia Arriazu de Ablitas acabava de sortir a l'arena i, després de mostrar-se nerviós, va començar a carregar amb força contra les parets de la plaça fins que va aconseguir saltar la barrera.

Les persones que allà eren van intentar pujar a la grada, però el toro va atropellar diverses persones. Una dona de Buñuel (Navarra) i un home de 74 anys de Mallén (Saragossa) van resultar ferits: aquest últim va haver de ser traslladat a un hospital en estat greu i va ser intervingut quirúrgicament.

Després que el toro tornés a l'arena, segons més tard va tornar a saltar les tanques en l'altre costat de la plaça, i els organitzadors van decidir portar-lo als corrals i suspendre l'espectacle perquè els sanitaris poguessin atendre els ferits.