Nou incident amb armes de foc aquest dimarts a Viladecans, al Baix Llobregat. Quan faltaven pocs minuts per les nou del vespre agents de la Policia Local d'aquest municipi han intentat interceptar un cotxe conduït per un home que no ha fet cas als agents i ha iniciat una fugida pels carrers del municipi, des d'un polígon fins a la zona de Torre Roja. La policia ha fet dos trets i l'han acabat detenint després d'un accident.

Dos trets a l’aire per aturar el cotxe

La persecució s'havia iniciat quan els policies havien detectat un Nissan Qasqai aturat i mal aparcat, quan la policia ha intentat parlar amb el conductor, no ha fet cas als agents i ha marxat a gran velocitat del lloc.

Per tal d'intentar-lo aturar, i segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials, un dels agents, ja a l'interior de nucli urbà, ha fet ús de l'arma de foc per disparar a l'aire i intimidar el conductor. L'home no ha fet cas i ha seguit amb la seva escapada.

S'ha repetit l'acció a pocs metres, on un agent ha disparat un segon tret, també a l'aire i sense impactar contra ni el cotxe ni el conductor escàpol. Cap dels dos trets han servit per poder aturar el conductor, que ha seguit fins que ha tingut un accident i ha marxat corrents. Agents de la Policia Local finalment l'han pogut detenir.

Un home marroquí amb documentació belga

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, es tracta d'un home d'uns 40 anys, de nacionalitat marroquina tot i que portava documentació belga. L'home anava drogat i ha donat positiu en cocaïna. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de les investigacions, per saber qui és l'home, que té residència en un municipi del Baix Llobregat, i també de què escapava. 

La policia catalana també ha obert d'ofici una investigació per l'ús de l'arma de foc dels agents de la policia municipal de Viladecans. Per sort, tot i l'espectacularitat de la perillosa persecució, ningú ha pres mal.