Platja de la Barceloneta. Sis del matí de diumenge, 19 de juliol. Un grup de noies es grava amb l'aplicació de moda, Tik Tok, després d'una nit de festa per Barcelona. Comença a sortir al sol i ballen per després compartir-ho amb els amics. Música, rialles... i de fons, una escena que no per habitual deixa d'impressionar. Una baralla a Barcelona. Un home agredeix una dona en un nou episodi de violència masclista al mig del carrer.

Tal com es pot veure en les imatges d'aquest Tik Tok a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, que ha pogut parlar amb les autores del vídeo, la parella era a la platja i en un moment concret l'home recrimina alguna cosa a la dona, que s'aixeca. És llavors que comença una baralla.

L'home dona diversos cops a la noia i aquesta respon amb puntades de peu. L'home, però, dona un fort cop amb les mans a la cara de la noia, que cau. L'enfrontament segueix però s'escapa de la càmera de la tiktoker.

Els vídeos de l'agressió masclista a la platja de la Barceloneta

El primer vídeo és el Tik Tok que van publicar les noies, el segon vídeo -més avall-, un detall de l'agressió que va rebre la dona a la platja de la Barceloneta.

 

ElCaso.cat ha pogut parlar amb la noia que va gravar el vídeo i ha assegurat que fins que no van revisar els vídeos a casa no van veure el que havia passat a pocs metres d'elles. No van denunciar els fets ni van poder ajudar la noia, ja que, asseguren, en el moment dels fets no van ser-ne conscients. Fins que van revisar les imatges a casa no van veure la baralla.

 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, no consta cap denúncia de baralla o agressió en aquesta hora i en aquest lloc de la ciutat de Barcelona. Les imatges, ara públiques, poden ajudar a trobar l'home i l'agressor, segons han explicat fonts de la policia catalana a aquest diari.

Col·laboració ciutadana per denunciar

De tota manera, i sempre que sigui possible, des dels Mossos d'Esquadra es demana la col·laboració ciutadana en aquests casos i que es truqui al 112 o s'avisi a la policia. L'Institut Català de les Dones, organisme de la Generalitat de Catalunya, disposa d'un telèfon gratuït i confidencial -900 900 120- i que funciona cada dia de l'any que permet a les víctimes posar-se en contacte per denunciar o rebre assistència.

Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si cal. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, l'espanyol, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès.