El Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra és una unitat d'elit de la policia catalana entrenada per donar resposta a incidents violents d'alt risc.

En aquest vídeo es pot veure com entrenen, al centre de Barcelona, per preparar-se per un eventual atac terrorista amb persones armades i ferits. Es veu com els operadors del GEI accedeixen a la zona zero de l'atemptat fictici.

En aquest exercici realitzat en un centre educatiu del centre de la ciutat, a l'Escola Industrial de l'Eixample, fa mesos, i que ara s'han pogut conèixer les imatges, els efectius del GEI dels Mossos d'Esquadra van simular un atac terrorista amb persones ferides i delinqüents amb armes llargues. Els policies van poder abatre els terroristes del simulacre i evacuar part dels ferits.

GEI Barcelona Mossos 2

Agents del GEI al simulacre d'atemptat terrorista a Barcelona.

Assalts violents

Tot i que no sempre públics, aquesta unitat d'elit dels Mossos d'Esquadra treballa constantment per preparar-se per quan calgui actuar en incidents d'alt risc pels policies.

Habitualment donen suport a unitats d'investigació quan han de ser assalts violents en pisos de terroristes, lladres i narcotraficants.

GEI Mossos

Dos agents del GEI dels Mossos d'Esquadra, en una demostració / Octavio Diez

Fa pocs mesos van ser els que van alliberar un home que s'havia atrinxerat en un pis del centre de la ciutat. Hi va estar tota la nit. El GEI finalment va fer un forat a la porta i quan va confirmar que es podia entrar, van assaltar el pis i van poder-lo treure.

Imatge GEI Mossos - Emili Puig

Components del GEI després d'un assalt a Barcelona / Emili Puig

De guàrdia les 24 hores

És una de les unitats més discretes del cos dels Mossos d'Esquadra i estan de guàrdia les 24 hores del dia. Normalment a la seu central dels Mossos d'Egara, però també, en moments d'alerta, fent guàrdies en alguns punts de Catalunya.

GEI terrorisme

Agents del GEI en l'assalt en un pis de terroristes a Barcelona.