La matinada del cap de setmana del 16 i 17 de març es va registrar al centre de la ciutat de Barcelona, al carrer de Sant Pau del Raval, un violent assalt que un grup de joves van fer contra una persona que esperava en un aparcament de bicicletes. Els Mossos d'Esquadra ho estan investigant i, segons ha pogut saber ElCaso.cat, s'han pogut detenir almenys a dos dels joves -alguns d'ells menors estrangers no acompanyats, en l'argot policial MENAS.

L'objectiu dels lladres, que estan organitzats i són coneguts per la policia, és el mòbil de l'home que es veu a les imatges, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat. És última hora de la nit, l'home està sol i els lladres, com si fossin talment hienes assalten la seva presa. Primer un i després els altres, fins que l'acaben tirant a terra, per emportar-se el mòbil.

Un robatori violent més als carrers de Barcelona

S'acaba de perpetrar un més dels robatoris amb violència que cada dia passen a Barcelona i sobretot al centre de la ciutat, al Raval. Una zona de la capital catalana que s'ha convertit en la zona zero de la inseguretat: carteristes, lladres de rellotges, narcopisos i top manta.

Aquesta inseguretat està cridada a ser una de les problemàtiques que més generaran debat a la campanya electoral de cara a les eleccions municipals del mes de maig vinent. Alguns dels candidats, com Josep Bou (PP) i Manuel Valls (CS), proposen reforçar la Guàrdia Urbana per intentar revertir aquesta situació a Ciutat Vella i al Raval.

Dos dels lladres, detinguts

Els Mossos d'Esquadra han pogut identificar a dos dels lladres que van assaltar aquest home que es veu al vídeo i els han pogut detenir. Aquest violent assalt va ser al carrer de Sant Pau, just davant del jardí Sant Pau del Camp, un lloc que s'ha convertit els darrers mesos en un campament, nit i dia, de persones joves, la majoria estrangers, que han arribat a Catalunya sense acompanyament adult. Els coneguts com MENAS, en l'argot que fan servir els Mossos d'Esquadra.