La sèrie espanyola de ficció de moda de Netflix, La Casa de Papel (34 milions d'espectadors a tot el món), sembla que ha servit d'inspiració a un grup de lladres de Brasil que han robat, de manera perfecta, 750 quilos d'or de l'aeroport de Sao Pablo. Disfressats de policia, els lladres s'han fet amb un botí d'uns 30 milions d'euros. Les similituds amb l'assalt al Banc d'Espanya de la segona temporada de la banda del Profesor semblen calcades.

Amb un líder amb barbeta i ulleres o sense i amb un pla tramat en un idíl·lic monestir italià o sense, la banda que ha perpetrat el robatori a Brasil s'ha sortit amb la seva. En menys de dos minuts, i disfressats amb els uniformes de la Policia Federal de Brasil i amb cotxes similars als que fa servir aquest cos, s'han pogut emportar de manera neta i sense ferits el botí.

Segrest del responsable de la planta de càrrega

Els lladres van segrestar el responsable de la planta i després, fent-se passar per policies, van carregar l'or que hi havia a la zona de càrrega de l'Aeroport Internacional Sao Paulo-Guarulhos i van escapar-se.

Els falsos policies anaven armats i van fer ostatges, però no es va arribar a disparar cap tret i ningú va resultar ferit, segons les informacions que ha facilitat la verdadera policia federal brasilera quan ha donat detalls d'aquest impressionant robatori.

Ni un sol tret

Van ser els mateixos treballadors de la planta que van anar carregant els quilos d'or als cotxes logotipats amb engaxines falses de la policia. Quan van poder escapar, van alliberar els ostatges. Entre els retinguts, hi havia la família del responsable de la planta. L'havien amenaçat que si posava problemes a l'assalt, els hi farien mal. No val caldre. Tot va anar sobre rodes.

Millor que La Casa de Papel

Més tranquil que la segona temporada de La Casa de Papel, els lladres es van poder escapar sense problemes. Al Brasil hi ha un important dispositiu de recerca per poder-los caçar i recuperar l'or.