Els carteristes de Barcelona necessiten pensar-les totes per seguir mantenint l'il·lícit negoci de furtar coses alienes. La competència per robar a turistes és forta, Barcelona s'ha convertit en una plaça dura pels carteristes.

No per la presència policial, que ells mateixos reconeixen que és "baixa", però sí per dues altres coses: la resistència que comencen a mostrar alguns ciutadans i turistes -com s'ha vist en els diferents vídeos que ha avançat ElCaso.cat aquests darrers dies- i també per la saturació de lladres que hi ha a la ciutat. La competència és dura.

Robar amb menors d'edat

Aprofitar-se d'infants per robar no és nou, però aquestes imatges a les quals ha tingut accés ElCaso.cat posen els pèls de punta. Un home, de qui no n'ha transcendit la nacionalitat, s'asseu en un banc de Santa Maria del Mar amb la seva filla, clarament menor d'edat, i aprofita el descuit d'uns turistes que contemplen la basílica per robar-los alguna cosa.

La nena, tal com es veu a les imatges, també "ajuda" el seu pare a cometre el furt: la noia assenyala al seu progenitor l'objecte de valor que els turistes, embadalits amb la basílica, han descuidat. Es veu clarament com l'home agafa l'objecte i després, sense deixar la menor d'edat de la mà, s'aixeca i marxa. Els turistes noten que alguna cosa falla i, tal com també es veu al vídeo, es giren.

El centre de Barcelona, pres pels carteristes

És un més dels robatoris -o furts, com tècnicament queden registrats a les llargues llistes de delictes que acumulen les oficines de denúncies de la ciutat- que cada dia es produeixen a la ciutat de Barcelona. Lladres de rellotges, carteristes...