Una escaladora de 35 anys ha hagut de ser rescatada d'un penyasegat a Saltacaballos, a Castro Urdiales (Cantàbria), després que la picada de diverses vespes asiàtiques li provoquessin una reacció al·lèrgica que la va deixar paralitzada.

La dona, resident a Bilbao i de nacionalitat polonesa, estava escalant una paret dels penyasegats dimarts a la tarda quan un grup de vespes la van atacar i la van picar. Això li va provocar un xoc anafilàctic que la va deixar paralitzada, i els dos escaladors que l'acompanyaven van haver de baixar-la fins el peu de la paret, on la van col·locar en la posició lateral de seguretat.

Sobre les sis de la tarda, els companys de la dona afectada van trucar el 112: l'escaladora estava marejada i confusa i el xoc li impedia moure's. Això va fer que, de seguida, s'activés l'helicòpter medicalitzat del govern de Cantàbria, personal del 061 i de la Guàrdia Civil, Policia Local i bombers.

Rescat molt complicat

Part d'aquests efectius es van situar a la part superior del penyasegat, mentre els bombers es van desplaçar, a través d'un camí, al lloc on estava la víctima. Mentrestant, l'helicòpter es va anar apropant a la zona en un rescat molt complicat per la proximitat a la roca i per l'aïllament del lloc.

De l'aparell en van baixar un rescatador del govern de Cantàbria i la metgessa de l'equip, que van examinar i estabilitzar la dona abans de pujar-la a l'helicòpter medicalitzat i evacuar-la a l'Hospital de Cruces, a Barakaldo (Biscaia).