Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 41 anys i de nacionalitat espanyola que havia atracat de manera violenta diverses botigues de Mataró, al Maresme.

La detenció es va fer el passat 28 d'octubre i el jutge l'ha enviat a presó. Tenia diversos antecedents i ja havia estat detingut per robatoris semblants, i en aquell moment havia quedat en llibertat.

El primer fet es va produir el dia 25 d'octubre, l'home va entrar en una farmàcia del barri Els Molins de Mataró. L'home va robar uns 400 euros de la recaptació mentre amenaçava la dependenta amb una arma blanca.

A les 19.45 hores del mateix dia, l'home va entrar en una botiga de la ronda dels Països Catalans i va intimidar les dues dependentes fins que va sostreure uns 1.000 euros de la recaptació.

A la mateixa farmàcia

L'endemà 26 a la tarda, el detingut va tornar a la mateixa farmàcia del barri Els Molins i va intimidar i amenaçar la dependenta amb un tornavís fins que va aconseguir uns 250 euros de la recaptació i va fugir.

Una altra farmàcia

Finalment, el dia 27, pels volts de les 20.30 l'home va cometre un altre robatori, en aquest cas en grau de temptativa, a una farmàcia situada al barri de Rocafonda. En aquella ocasió va intimidar i amenaçar les dependentes amb un ganivet però va marxar sense el botí, ja que els diners estaven dins la caixa de seguretat.

Sempre amb el mateix modus operandi

El modus operandi sempre era el mateix: entrava dins el comerç amb el cap tapat amb una caputxa i demanava els diners de viva veu o mostrant un paper escrit mentre mostrava un ganivet o tornavís. Quan aconseguia els diners de la caixa enregistradora fugia corrents a peu amb el botí.

Amb la informació aportada pels testimonis, es va iniciar una investigació que va permetre identificar l'autor del robatori, un home de 41 anys de nacionalitat espanyola, amb nombrosos antecedents i veí de Mataró i detenir-lo la tarda del dia 28 d'octubre, tal com ha explicat el cos dels Mossos d'Esquadra en una nota de premsa.

A presó, finalment

El 31 d'octubre el detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Mataró, el qual va decretar el seu ingrés a presó. Aquest home ja havia estat detingut el dia 23 d'octubre com a autor d'un robatori amb intimidació a una farmàcia del Barri Cirera també de Mataró i va quedar en llibertat per ordre judicial l'endemà de la seva detenció.