Justice Frimpong, el propietari d'un Tesla Model 3, s'endú una desagradable sorpresa quan, en arribar al seu cotxe, descobreix que algú l'hi ha ratllat a propòsit.

Aquest acte de vandalisme va tenir lloc el passat dimecres, en un aparcament de Sant Francisco (EUA). El mateix vehicle, que té una càmera incorporada, va gravar tota l'acció, i gràcies a això s'ha pogut enxampar l'autor. Frimpong va difondre el vídeo, que s'ha fet viral i ja acumula 347.000 reproduccions.

Mode sentinella: un gran aliat

El Tesla incorpora quatre càmeres amb una tecnologia que permet que el vehicle detecti amenaces mentre està aparcat. Gràcies al "mode sentinella", el cotxe grava i guarda en un disc dur les imatges de qualsevol risc mínim que percep, com el fet que algú el toqui.

A més, si l'amenaça que detecta és greu o seriosa, com per exemple que algú intenti entrar al cotxe o trenqui una finestra, el mateix vehicle avisa el seu propietari, encén les llums i comença a reproduir música a tot volum, informa Gizmondo.

Enxampat gràcies al cotxe i a les xarxes socials

El vídeo, que va gravar el mateix Tesla, mostra la reacció de Frimpong, que en arribar al seu vehicle descobreix una enorme ratlla al mig de la porta del conductor. És aleshores quan l'home acudeix a les xarxes socials per denunciar l'acte de vandalisme.

En un fil de piulades, Frimpong demana als usuaris de Twitter que l'ajudin a difondre les imatges per tal de trobar l'autor dels fets. A més, gràcies a les quatre càmeres del cotxe, que apunten a diferents angles, el propietari del Tesla acaba esbrinant la matrícula del cotxe de l'agressor.

Haurà de pagar la reparació

Frimpong va acudir a la policia amb tots els vídeos i la informació que va reunir. La policia va trobar i contactar l'home, que al principi va negar el delicte. Però els agents tenien les imatges dels fets, que mostren la cara de l'autor, d'uns 50 anys, amb molta claredat.

L'home va acabar confessant i ara haurà de pagar el que costi la reparació de la porta.