Un pres d'una presó nord-americana ha utilitzat una increïble estratègia per aconseguir entrar droga i un mòbil al centre penitenciari. Els fets van tenir lloc el passat 21 de juliol a la presó d'Euclid, situada al comtat de Cuyahoga (Ohio). Les càmeres de videovigilància van captar com un dron sobrevolava les instal·lacions i deixava caure en un dels patis un paquet que era recollit per un dels reclusos. Al seu interior hi havia una petita partida de droga i un telèfon mòbil.

Les imatges -que s'han fet virals a través de les xarxes socials- mostren com el pres en qüestió agafa una camisa i intenta agafar el paquet sense èxit abans de què aquest toqui el terra. Després el recull i se l'emporta ocult entre els plecs de la peça de roba. Segons van informar les autoritats, el dron transportava un paquet de contraban amb droga i un mòbil al seu interior i ara estan investigant la procedència i el recorregut que va seguir l'aparell per provar de localitzar el responsable que el manipulava.

Precedent

Per curiós que sembli, aquest mètode de contraban també ha estat utilitzat en presons espanyoles. El 4 de setembre de 2018 s'interceptaven tres paquets d'haixix de 100 grams cada un i un telèfon mòbil amb dos carregadors en un dels patis del centre penitenciari d'Alhaurín de la Torre (Màlaga). Segons informa l'Heraldo, diversos funcionaris de la presó van assenyalar que el dia anterior s'havia detectat la presència d'un dron sobrevolant la presó. L'informe de la investigació que va iniciar la Guàrdia Civil arran dels fets va revelar que un dels paquets conservava dos ganxos com els que s'utilitzen per al transport de càrrega útil amb drons.