Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat aquest dissabte a la nit de la zona del Maremàgnum de Barcelona un nombrós grup de venedors ambulant.

A les imatges que acompanyen aquesta notícia, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, es veu com agents de la policia de la ciutat amb material antiavalots fan moure sentit mar a desenes de manters.

Rambla del Mar, nova ubicació de manters

Els manters, desallotjats del centre de la ciutat i també del passeig Joan de Borbó, han trobat a la rambla del Mar, a tocar de l'aigua, una nova ubicació on seguir venent.

L'operatiu que ha dissenyat el tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, però, no és estàtic. Les patrulles de la policia de la ciutat, ja ho va avançar el regidor, es mourien per la ciutat per posar setge als venedors il·legals.

En aquesta ocasió, en unes imatges gravades al Maremàgnum, es veu com agents de l'USP de la Guàrdia Urbana, amb cascs, proteccions antitrauma i les defenses a la mà acompanyen als manters per evitar que estirin la manta.

Detenció a la rambla

Des de l'inici de l'operatiu contra el top manta del govern d'Ada Colau s'han detingut quatre manters. Tres van ser detinguts per la policia de la ciutat el primer dia de l'operatiu en uns avalots que es van registrar a Joan de Borbó quan els manters volien accedir a la zona on s'havien fet forts els darrers mesos.

El quart detingut va ser arrestat a la Rambla a final de setmana passada. La policia assegura que l'home va destrossar un cotxe de la policia. En canvi, l'autoanomenat sindicat de manters van denunciar que la policia es va inventar els càrrecs contra el seu company i que "només" estava venent.