Aquest dimarts al vespre dos homes armats amb una pistola van atracar el Mercadona d'Esparreguera. Van entrar i van mostrar l'arma de foc. Els homes van disparar un tret a l'aire per intimidar els treballadors i els clients del supermercat i després es van escapar amb un cotxe, un Opel Vectra amb plaques B-1146-MW.

Després de rebre l'avís de l'assalt, diverses patrulles de la Policia Local d'Esparreguera i dels Mossos d'Esquadra es van dirigir fins al lloc dels fets. L'avís al 112 havia notificat que l'atracament s'estava cometent amb una persona amb armes de foc, un fet que va fer que els agents desenfundessin les seves armes reglamentàries.

Imatges de l'interior del cotxe patrulla amb la pistola a la mà

En aquest vídeo, gravat per una agent de la Policia Local d'Esparreguera, i que s'ha filtrat, es veu com el conductor i el copilot, ella, fan una persecució amb les pistoles a les mans. L'agent, que ja ha estat identificada per la Prefectura de la Policia Local, assegura: "Como nos tenemos que ver: atraco con arma de fuego en Mercadona! Cuidado, no me quiero morir!".

 

Les imatges posen en relleu, des de l'interior d'un cotxe patrulla, com es viu una persecució d'uns lladres que van armats. L'operatiu de cerca que van fer la Policia Local i els Mossos d'Esquadra no va servir per detenir els dos lladres. La policia catalana s'ha fet càrrec de les investigacions.

Investigació per aclarir qui va gravar el vídeo

Tot i això, després de saber qui és la policia que va gravar i difondre les imatges, la direcció de la policia d'Esparreguera ha obert una investigació reservada per aclarir com es van gravar les imatges i com s'ha fet públiques.

Alguns especialistes policials asseguren que conduir amb l'arma a la mà no és el que marca el protocol, si bé asseguren que no saben quina és la casuística exacte que van viure els dos agents que surten enregistrats a les imatges i què els va portar a actuar d'aquesta manera. Asseguren que la investigació que faci la Prefectura del cos permetrà saber si els dos policies actuaven correctament, més enllà de la gravació de les imatges del cotxe patrulla.

La policia que va gravar les imatges, famosa televisiva

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la policia, amb rang d'agent, que va gravar les imatges és una famosa televisiva.

És una agent del cos, Yolanda Moll, que havia format part de l'elenc de ballarines de Cronicas Marcianas, havia participat en el reallity televisiu nudista 'Adan y Eva', havia estat portada a Interviu i ha participat en altres programes televisius.

L'any 2010 el ple municipal d'Esparreguera, on la dona té la plaça, va denegar que l'agent pogués cobrar també de la productora Magnolia TV, com a segona ocupació a més de la de policia de la ciutat. És agent des de la 22a promoció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.