Zach Christensen, un policia de Nou Mèxic, ha dimitit després d'haver agredit amb molta violència una nena d'11 anys. Segons l'exagent, la menor "va beure més llet de la que se suposava".

Els fets van passar el 27 d'agost a una escola de Farmington, Nou Mèxic (EUA). Christensen, que aleshores era oficial de la policia, va violentar-se amb una nena afroamericana i la va estampar contra un mur. El vídeo del succés mostra la força desproporcionada que va utilitzar l'adult.

Va "beure massa llet"

Les raons de Christensen per perseguir la noia i agredir-la amb tanta violència eren que havia begut "més llet de la que li pertocava". Segons es pot sentir a la gravació, l'adult li va retreure que, a més, "va tirar llet a terra".

La gravació mostra a la nena, acorralada i intentant treure-se'l de sobre, mentre ell exerceix una força desmesurada.

La va tirar a terra

Durant la baralla, Christensen va tirar a terra la nena, de tan sols 11 anys. Mentre ella plorava, l'home li deia que deixés de resistir-se i no la deixava posar-se dreta.

En un moment donat, mentre Christiansen estava sobre la noia agafant-li el braç, va intervenir una persona de l'administració escolar i li va demanar que la deixés anar: "No és una amenaça per a tu ni per als altres". Però l'exagent li va respondre que sí que ho era, i va continuar forcejant.

"No sóc excessiu"

L'administrador va intentar fer-lo entrar en raó, apuntant que no era necessari fer servir la força de forma excessiva. Christensen, assegurant que no estava sent excessiu, va continuar amb la seva agressió.

Condemna del departament

El cap del departament de la policia de Farmington ha condemnat les accions de Christiansen: "No hi ha excusa per la manera en què va tractar la nena", assegura, en un vídeo publicat a Facebook.

Quan el departament va demanar explicacions a l'home, aquest va intentar mentir, dient que la nena havia agredit al personal de l'escola. Però no el van creure i va ser suspès del servei, informa NBC News.

Obligat a dimitir, però sense càrrecs

El cas de Christensen no ha transcendit més enllà de la seva renúncia, ja que l'advocat del seu districte ha rebutjat presentar càrrecs contra ell.

L'1 d'octubre va fer efectiu el seu acomiadament. A més, el seu supervisor ha estat reassignat a una patrulla de carrer, per no haver "identificat l'accident com a inacceptable".

La família de la nena presentarà una reclamació contra la policia.